Hello! vam poklanja

Povezane vesti

“Hello” uvek misli na svoje čitaoce! Bilo da ste zaljubljenik u modu, brižljivo vodite računa o nezi svog tela i lica, uživate u dobroj knjizi i filmu, ili vam je potreban savet kako da se izborite sa svakodnevnim problemima, oplemenite život i poboljšate zdravlje, “Hello” je uvek tu da vas obraduje vrednim poklonima!

Osvojite dva Eucerin paketa

       Oktobar – mesec suve kože!

POSEBNA Eucerin®  NEGA za suvu i atopijski suvu kožu

UZ POPUSTE, SAVETE I POKLONE!

 

U toku Oktobra – meseca suve kože (1.do 31.oktobra):

  • Sve Eucerin® preparate specijalno formulisane da zadovolje potrebe suve i atopijski suve kože lica i tela možete nabaviti sa popustom od 10%. Za kupovinu u iznosu od preko 2000 dinara, pored popusta, očekuju vas i atraktivni pokloni

Većina ljudi u nekom trenutku života iskusila je šta znači dehidrirana ili suva koža. Kseroza, što je medicinski termin za stanje izuzetno suve kože, utiče na kvalitet života, kako fizički, tako i emocionalno.

Jedan od glavnih spoljnih uzroka pojave simptoma suve kože su oštriji vremenski uslovi (niske temperature, vetar), sezonske promene i boravak u zatvorenim, veštački klimatizovanim, prostorijama. Među unutrašnje faktore zbog kojih koža postaje suva ili izrazito suva, ubrajaju se genetika, hormonske promene, način ishrane…Simptomi kseroze postojaju još izraženiji u slučajevima oboljenja poput atopijskog dermatitisa i dijabetesa.

U ublažavanju i kontrolisanju simptoma suve, izrazito suve i atopijski suve kože, ključno je izabrati adekvatne preparate za negu i pridržavati se odgovarajuće dnevne rutine nege kože.

-Efikasna nega izuzetno suve kože podrazumeva svakodnevnu primenu emolijenasa koji omekšavaju kožu i hidratantnih kremova i losiona koji vlaže kožu, a koje bi trebalo nanositi na toplu kožu 5 minuta posle kupanja. Posebnu pažnju treba obratiti na potkolenice, pete i stopala. Za pranje to jest tuširanje, preporučuju se preparati koji sadrže visoku koncentraciju lipida koji jačaju zaštitini, odbrambeni sloj kože i sprečavaju isušivanje. Preparati za negu suve kože koja je posledica dijabetesa trebalo bi da sadrže ureu i laktat kao prirodne vlažeće faktore, koji nadoknađju dnevni gubitak vlage, savetuje prof. dr Vesna Dimitrijević Srećković sa Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KCS i Medicinskog fakulteta u Beogradu.

-Osobe koje boluju od atopijskog dermatitisa, pre svega, svakodnevno i redovno moraju da koriste emolijense. To su, najjednostavnije rečeno, preparati za vlaženje kože koji su najčešće u domenu medicinske kozmetike ili dermokozmetike, ali mogu se izraditi i u apoteci po proskripciji lekara. Emolijensi postoje u različitom obliku i sastavu, kao losioni, kremovi, masti i kupke, ali uvek sadrže komponente koje čine kožu mekom i vlažnom, obezbeđuju neophodnu hidrataciju i jačanje njenog zaštitnog dela, kaže prof. dr Željko Mijušković, sa Klinike za kožne i polne bolesti Medicinskog fakulteta VMA.

U toku više od jednog veka postojanja, Eucerin®, u bliskoj saradnji sa farmaceutima i dermatolozima, posebnu pažnju posvećuje nezi suve kože. Rezultat te saradnje su preparati, koji svojom formulacijom zadovoljavaju sve kriterijume nege suve i atopijski suve kože – nadoknađuju vlažnost, jačaju zaštitinu funkciju kože i smanjuju dalji gubitak vlage, a njihova efikasnost i dobra podnošljivost na suvoj, izrazito suvoj i atopijski suvoj koži potvrđena je kliničkim i dermatološkim studijama:

Preparati iz Eucerin® Urea Repair Plus linije sadrže jedinstvenu, visoko efikasnu kombinaciju svih koži neophodnih prirodnih vlaže

ih sastojaka koji ublažavaju i preveniraju simtome suve i veoma suve kože tela. Ova linija obuhvata: losion za telo sa 5% i 10% uree, kremu za ruke sa 5 % uree i kremu za stopala sa 10% uree.

Dnevna i noćna krema za lice iz Eucerin® linije s ureom, sadrže ureu i mlečne kiseline, koji poboljšavaju sposobnost kože da vezuje vodu i tako je umiriju i omekšavaju.

Eucerin®AtopiControl  linija obuhvata ulje za kupanje, losion za telo, kremu za negu kože lica i Acute Care kremu,koja  pruža efikasno olakšanje tokom akutne faze bolesti. Preparati iz ove linije pogodni su za osetljivu dečju kožu i kožu beba od trećeg meseca.Osim što pružaju osnovnu negu, intezivno hidriraju i umiruju kožu, obnavljajući njenu prirodnu zaštitnu funkciju, preparati iz Eucerin®AtopiControl linije ublažavaju sve simptome koji su povezani sa atopičnom kožom.

Ukoliko želite da osvojite Eucerin paket, ostavite komentar na našoj Fejsbuk stranici.

 

Ostale vesti iz rubrike