Gorica Popović Beograd zamenila selom: Dovodili su goste na kapiju da me vide

Povezane vesti

Slavna Gorica Popović je Kragujevčanka, a na Srebrnom jezeru se već 30 godina oseća se kao starosedelac

–Moj otac je mnogo voleo prirodu i kupio je ovde plac kad ništa nije postojalo. Kuća je dupla, polovina je od familije, ali smo oduvek bili kao jedno. To je moja oaza i ovde ja zbrišem često – rekla je Gorica.

Glumici su ovde uvek pune ruke posla.

–Radim svašta! Podsećam sada na moju mamu koja je uvek vukla neke kese, torbe, konce, trake, šivaću mašinu. Grdili smo je zbog toga, a sad sam je potpuno preslikala. Šijem i sebi, a pripremam i novu izložbu pačvork pokrivača. Na prethodnoj sam imala 19 prekrivača, sad hoću da napravim 15. To su skupi prekrivači koji zahtevaju mnogo vremena. I čitam puno – ispričala je sa osmehom.

Gorica Popović: Prave glumačke nagrade su poneka poklonjena jabuka ili tikvica

Kuća je prepuna slika, lampi, ukrasnih ramova, bojenih ormana, heklanih pokrivača. Najviše ima Goričinih rukom oslikanih ramova za ogledala i cvetnim dezenima oslikanih starih ormana.

–Ovo mesto mi je ispunjeno uspomenama, jer nažalost, svi moji su pokojni. Otac je bio slikar u kragujevačkom pozorištu, i stric je bio slikar, svi su fantastično pevali, a mene je sve zanimalo. Tako da sam pravila muziku, pisala komade, možda zvuči pretenciozno, ali baš me briga, mene sve to zabavlja i relaksira. U ovoj kući se mnogo slavilo, okupljalo, moj brat je bio veliki kulinar – otkrila je Gorica.

Bio je i ostao legenda: Gorica Popović objavila dirljivo pismo koje je dobila od Cuneta

U oazi na Srebrnom jezeru svoju sobu ima i Bilja Krstić, Goričina kuma. Pored Biljinog kreveta stoje njene papuče, a čeka je i trenerka.

–Grdim je, radi kao crnac, ali sad će doći za moj rođendan. Praviću u bašti veliki zemljani lonac kupusa. Dolaze mi prijatelji iz detinjstva, a često mi dolaze i kolege – Dara Džokić, Tanja Bošković, Duda Mijatović…

A post shared by Bilja Krstic (@krsticbilja) on

Iako je Gorica odličan domaćin, priznala je da joj komšije ne svraćaju, a evo i zašto:

–Bila je tu neka žena što je dovodila goste na kapiju da me vide! Srećom tu više ne živi. A imala sam lek za ove što su puštali glasnu muziku noću. Otvorim vrata na kolima i pustim džez ili klasiku do daske. I vrlo brzo sam ih odvikla. Ne bih volela da se ovo pretvori u beogradske splavove– rekla je legendarna glumica za pulsonline.

Hellomagazin.rsPulsonlineAntonio Ahel/ATAImages/Instagram/Facebook

Ostale vesti iz rubrike