Branislav Tomašević o bavljenju muzikom: Gluma je apsolutno moj život, ja samo želim da istražujem

Povezane vesti

Glumac Branislav Tomašević, koji je poslednjih godina potpuno transformisao svoje telo, pa žene “lude” za njegovim mišićima, odlučio je da se oproba i u muzičkim vodama. Naime, on je promovisao pesmu i spot pod nazivom “Ovo nije kraj”, čiju muziku potpisuje Aleksandra Kovač.

– Ovo je tek početak jedne ozbiljne priče koju želim da iznesem u potpunosti. Ja sam u stvari odrastao uz muziku zato što se moj otac već pola veka bavi njome i muzika je uvek bila prisutna u mom životu. Odmalena je u meni tinjala neka blaga želja da bih voleo u nekom momentu da se oprobam i u muzici. Sreća je htela da sam upisao Fakultet dramskih umetnosti u klasi fenomenalnog profesora Predraga Bajčetića i profesionalna karijera me je odvela u jednom drugom smeru, na koju sam takođe jako ponosan. Verujem da će se ona i dalje nadograđivati i rasti, ali ovo je samo jedan novi segment koji volim da dodam svom životu. Mislim da čovek treba da iskoristi sve potencijale koje mu je bog dao a ovo što ja radim nije novost. Sa rediteljem Gagom Antonijevićem sam baš komentarisao da u Americi ovo ljudi rade već sto godina. Nema veze, i mi treba da počnemo jednom – započinje priču Branislav Tomašević, i dodaje da ogromnu zahvalnost duguje Aleksandri Kovač.

Branislav Tomašević: Kod nas glumaca bio je trend ko može više da popije, sada se više okreću treninzima


– Sve je počelo od moje želje da radim na pevanju. Počeli smo sa časovima i ja sam samo hteo da nadogradim taj segment svog života. Posle nekoliko časova Aleksandra je rekla: “Čekaj, ovo fenomenalno zvuči. Zašto mi ne bismo podigli ovo na jedan ozbiljniji nivo?” Sa radošću sam prihvatio taj izazov i presrećan sam zbog toga. Apsolutno mi mnogo znači kada mi neko kvalitetan, poput Aleksandre, da snagu. Iako sam ponekad sumnjao u sebe, ona mi je ipak pomogla da shvatim da je to ono pravo.

Iako će većina pomisliti da Branislav napušta glumu i prelazi u muzičke vode, ništa od toga nije istina, tj. napustiće istu, ali na kratko.

– Ja ne napuštam glumu i ne odlazim u muzičke vode. Gluma je apsolutno moj život, ja samo želim da istražujem i to je moja ideja – ističe glumac.

Prva pesma “Ovo nije kraj” je samo početak, a za dva meseca planira da objavi novu pesmu. Kada se njegova muzička karijera još više zahukta, snimiće i prvi muzički CD.

Branislav Tomašević o seriji “Ubice mog oca”: Reakcija publike govori da sam odigrao na dobar način

 

Ima puno glumaca koji dobro i pevaju, a jedan od njih je i Ivan Bosiljčić. Planira li Branislav da stane na crtu svom popularnom kolegi?

– Ja ne želim da stajem na crtu ni sa kim jer svako ima svoj put. Svakome od svojih kolega i ljudima iz šou-biznisa želim samo da napreduju, jer kada je svako od nas bolji, vući će ove druge više i dalje, tako da to sve ide prema jednom sveopštem napretku. Nikada ne gledam ljude kao konkurenciju – tvrdi glumac, i dodaje da zasad nema planova da učestvuje na nekim muzičkim festivalima, ali će možda toga biti u budućnosti.

Sa suprugom delim sve

Branislav je već godinama u braku sa našom proslavljenom manekenkom Jelenom Ivanović. Pitamo ga kako je ona reagovala kada je čula njegovu pesmu, ali i zašto se nije pojavila u njegovom video-spotu.

– Ona se oduševila na prvo slušanje. A što se tiče pojavljivanja u spotu, mislim da se mi dovoljno pojavljujemo u medijima zajedno, a zajedno delimo i život, tako da namerno to nismo uradili – naglašava Tomašević

Ostale vesti iz rubrike