Novak Đoković danas puni 37 godina, a evo kako je izgledao kada je slavio 1. rođendan

Novak Đoković danas puni 37 godina, a evo kako je izgledao kada je slavio 1. rođendan

Autor: | 22/05/2024

0

Novak Đoković je, bez ikakve dileme, najpopularniji sportista kojeg su ovi prostori ikada imali. Ne postoji kutak sveta gde nisu čuli njegovo ime. Više puta se upisivao u istoriju tenisa, obarao rekorde i popravljao svoje, dokazujući da granice ne postoje.

Clive Brunskill/Getty Images

 

Prošle godine, nakon što je po ko zna koji put osvojio Australian Open, rekao je da su tridesete nove dvadesete, i uopšte se nije šalio.

Pročitajte: Nema čak ni ličnog šofera - Novak Đoković uslikan u Beogradu, pogledajte šta vozi

Kada će u penziju ne znamo, ali to sigurno neće biti ove sezone. Ima još nekoliko ciljeva koje je zacrtao, na primer olimpijsko zlato, za koje će mu se ukazati šansa uskoro u Parizu.

Pre toga će u istom gradu pokušati ponovo da trijumfuje na Rolan Garosu.

Privatna arhiva

 

Prestižni grend slem počinje 26. maja, a Novak Đoković danas puni 37 godina i rođendan slavi u Ženevi gde igra osminu finala turnira iz Serije 250. Na megdan mu izlazi Nemac Janik Hanfman.

Da li će na poklon dobiti još jednu pobedu? Do tada, vratićemo se u prošlost sa ovim starim fotografijama da vidimo kako je jedan od najboljih tenisera svih vremena izgledao kada je slavio prvi rođendan.

Privatna arhiva

 

Bela košulja, mašna, crveni tregeri i dečak koji se sprema da ugasi prvu svećicu...

Postoji i fotografija sa drugog rođendana. Tu je Nole već ozbiljno hvatao zalet za "duvanje" svećica u obliku medveda, a imao je i dve torte.

Privatna arhiva

 

Mama, tata, bake, deke, cela rodbina... Kasnije su, kako to već biva, među glavnim zvezdama rođendanskih fotografija bili i drugari iz škole.

Na jednoj slici možete da vidite i njegove roditelje Dijanu i Srđana iz mlađih dana.

Privatna arhiva

 

Danas sve slavi sa porodicom, i onom iz koje potiče, i onom koju je stvorio sa suprugom Jelenom.

Pročitajte: Prinova u porodici Đoković - Stefan i Tara skaču od sreće, stiže društvo za igru

Ako je za svaki divan dan zamislio ono što je kao sedmogodišnjak otkrio u jednom intervjuu - da želi da bude najbolji na svetu - onda nije ni čudo što se ta želja ispunila ne jednom, već više puta.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Najnovije vesti