Počelo suđenje za masakr u Ribnikaru, scene iz Palate pravde slamaju srce: Supruga Dragana Kobiljskog nosila sliku ubijene ćerke

Počelo suđenje za masakr u Ribnikaru, scene iz Palate pravde slamaju srce: Supruga Dragana Kobiljskog nosila sliku ubijene ćerke

Autor: | 29/01/2024

0

Suđenje za masakr u Ribnikaru je počelo

Taj 3. maj Srbija nikada neće zaboraviti. Masakr koji se desio u OŠ „Vladislav Ribnikar”, a koji je počinio učenik pomenute škole, odneo je deset života.

Danas se održalo prvo suđenje u ovom slučaju, a na optuženičkoj klupi su roditelji učenika K. K. koji je izvršio zločin.

ATA Images

 

Pored oca V. K. i majke M. K, optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak navodno učio da puca i instruktor u tom klubu.

Tužne scene danas su zabeležene u Palati pravde.

Porodice učenika koji više nisu među nama puni tuge su danas tražili pravdu za svoju decu.

A.A./ATA Images

 

Među njima je bila i Nina Kobiljski, supruga odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog.

Njihova ćerkica E. K. takođe bila žrtva nezapamćenog masakra.

A.A./ATA Images

 

Kako navodi „Blic", Nina se pojavila na ročištu sa uramljenom slikom svoje ćerke, i grlila je sve prisutne sa očima punih suza.

A.A./ATA Images

 

Podsetimo, supruga Dragana Kobiljskog je pre nekoliko meseci na Fejsbuku objavila otvoreno pismo, u kome, između ostalog, navodi da u ovozemaljsku pravdu više ne veruju, obrativši se roditeljima nelečenog dečaka koji je počinio masakr.

Pročitajte: Glumica Milena Vasić objavila je snimak nastradalog anđela na Vračaru - Andrija je za klavirom stvarao muziku kakvu svet nije video VIDEO

- Tragedija koja nas je zadesila je toliko strašna, bolna i nepojmljiva da se svakodnevno borimo za udah. Misli koje će nas doživotno moriti su: zašto mu niste pomogli? Ovde nije u pitanju samo lična tragedija, već kolektivna tragedija jednog društva jer su stradala izuzetna deca koja su bila na pravom putu da postanu sjajni ljudi i koja su sa nesuđenim sopstvenim porodicama trebala da budu zalog ovom društvu. I dalje se molimo za spasenje vaših duša, ali bez priznanja, nema ni pokajanja - napisala je svojevremeno Nina Kobiljski.

Profimedia

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia

Pročitajte još

Najnovije vesti