Hrvatska televizija kažnjena 13.000 evra zbog Lepe Brene, ovo je pravi razlog!

Hrvatska televizija kažnjena 13.000 evra zbog Lepe Brene, ovo je pravi razlog!

Autor: | 05/01/2024

0

Hrvatska televizija kažnjena zbog Lepe Brene

Veće za elektronske medije (VEM) izreklo je televiziji HRT prekršajni nalog od 13.270 evra (100.000 kuna) i 1.320 eura odgovornoj osobi zbog prikrivenog oglašavanja u emisiji "Kod nas doma", u kojoj je gostovala pevačica Lepa Brena, koja je reklamirala svoju kolekciju čarapa.

Reakcija hrvatskog medijskog regulatora usledila je nakon emisije emitovane 4. decembra u kojoj je Brena nekoliko minuta nesmetano reklamirala čarape iz svoje modne kolekcije, a voditeljka Iva Šulentić nije je u tome zaustavila, piše Index.hr.

HRT printscreen

 

Zbog toga su se naknadno oglasili sa televizije HRT, tvrdeći kako je zvezda prethodno bila upoznata sa svim temama razgovora.

Istakli su kako je scenario gostovanja sadržao sledeće teme: predpraznično vreme, kako ga ona provodi s porodicom, o njenim koncertima pred mnogobrojnom publikom, njena pevačka karijera, uspomene na Zagreb, fenomen pet rasprodanih arena Aleksandre Prijović i najava njenog koncerta u Areni Zagreb sledeće godine.

Pročitajte: Viktor Živojinović se zaljubio i ne želi da to više krije! Prelepa brineta osvanula na njegovom profilu

- No, uprkos tome, gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi preduzetnički projekat. Niko uključen u stvaranje ove popularne poslepodnevne zabavne emisije nije imao nameru baviti se reklamiranjem navedenih proizvoda - stoji u saopštenju.

S druge strane, naknadno se za domaće medije o nastupu na Hrvatskoj televiziji oglasila i Lepa Brena.

- Nisam imala nameru da namerno kršim prava na reklamu. Niko mi to nije izričito zabranio. Mogli su me prekinuti u bilo kojem trenutku i ne bih se uvredila. Imali smo sto drugih tema za razgovor - istakla je Lepa Brena.

HRT printscreen

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs HRT printscreen, video screenshot

Pročitajte još

Najnovije vesti