Posvađala se sa Futom i napisala jednu od najlepših narodnih pesama: Ove reči kriju intimnu ljubavnu priču Marine Tucaković

Posvađala se sa Futom i napisala jednu od najlepših narodnih pesama: Ove reči kriju intimnu ljubavnu priču Marine Tucaković

Autor: | 02/09/2023

0

Marina i Futa iz burne ljubavi stvarali najlepše pesme

Stvaralaštvo pokojne Marine Tucaković i njenog supruga Aleksandra Radulovića Futa našlo se u fokusu javnosti nakon što je kompozitor nekih od najlepših melodija narodne muzike pojedinim pevačima zabranio bespravno izvođenje svojih pesama.

Arhiva Novosti

 

“Neretko se čekalo da se snimanje albuma nastavi kada se dvojac pomiri”, otkrio je nedavno Aca Lukas u otvorenom pismu koje je uputio nekadašnjem saradniku Aleksandru Raduloviću sa kojim poslednjih meseci vodi svojevrsan medijski rat.

Pročitajte: Život su mu obeležile stravične tragedije, muzika i jedan sudbinski susret - Ko je Aleksandar Radulović Futa

 

Priču o svađama i pomirenjima svojevremeno je potvrdila i Ana Bekuta. Folk zvezda nedavno je ispričala kako je nastala pesma “Zlatiborske zore”, koju je objavila 1996. godine.

Tekst je napisala pokojna Marina inspirisana, ni manje ni više, nego svojom ljubavnom pričom.

ATA Images

 

‒ Marina i Futa su te godine bili u svađi i pomirili su se na Zlatiboru. Tako su nastali stihovi „opraštam ti zlatiborske zore, mesečinu iznad mora Crne Gore, opraštam ti reke i ravnice, neke krupne stvari, al' neću sitnice“ ‒ otkrila je Ana u emisiji Ekskluzivno.

Podsetimo, na komemoraciji legendarnom tekstopiscu Bekuta je s ponosom istakla da je zapaženo mesto na estradnoj sceni zauzela upravo zahvaljujući Tucakovićevoj.

Ata Images

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti