Niko ga ne zove pravim imenom: U ličnoj karti Dina Merlina piše...

Niko ga ne zove pravim imenom: U ličnoj karti Dina Merlina piše...

Autor: | 26/07/2023

0

Pravo ime Dina Merlina mnogi ne znaju

Dino Merlin rasprodao je koncert u beogradskoj „Areni“ za pola dana i kao od šale oborio rekord, što su mnogi i očekivali. Pošto su karte za 18. novembar doslovno razgrabljene, morao je da zakaže još jedan nastup za naredni dan. Popularni sarajevski muzičar najavljuje spektakl kakav dosad nije viđen na našim prostorima, čemu se brojni fanovi unapred raduju.

Promo

 
 

Merlin je bio čarobnjak, neki kažu i druid – keltski sveštenik, koji se u britanskim legendama pojavio u 12. veku i vezuje se za kralja Artura. Da li je zaista postojao – to istoričari ne mogu da potvrde, ali ovaj naš, balkanski Merlin, definitivno postoji i verovatno ima neke specijalne moći čim brzinom munje uspeva da rasproda svaki nastup.

Pročitajte: Voljeni na okupu - Dino Merlin u zagrljaju žene i deteta

No, to nije prezime slavnog kantautora, već samo nadimak.

Jasmin Fazlagić

 

Preziva se Dervišhalidović. Pazite da vam se ne zaplete jezik ako pokušate da ga izgovorite... A da li ste znali kako glasi njegovo pravo ime?

Pročitajte: Bio sam biljka - Dino Merlin progovorio o nepodnošljivoj bolesti

U matičnoj knjizi rođenih piše – Edin Dervišhalidović. Dino je, verovatno, nadimak iz detinjstva, nastao kao igra slovima. Ako vam je lakše, zovite ga samo Merlin. Ionako poseduje sve uslove da bude čarobnjak, bar kada je o muzici reč.

Instagram

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo

Pročitajte još

Najnovije vesti