Volim te, živećeš zauvek u duši: Mirjana Karanović doživela veliki gubitak, preminuo je u 56. godini

Volim te, živećeš zauvek u duši: Mirjana Karanović doživela veliki gubitak, preminuo je u 56. godini

Autor: | 09/07/2023

0

Mirjana Karanović se oprostila od poznatog reditelja

Filmski reditelj i scenarista Srđan Koljević preminuo je u 56. godini nakon duge i teške borbe sa karcinomom debelog creva, koji je u međuvremenu metastazirao na jetru.

Brojne kolege neutešne su zbog velikog gubitka, a među njima oglasila se glumica Mirjana Karanović koja se potresnim rečima oprostila od Srđana.

ATA Images

 

- Hvala ti! Živećeš zauvek u našim dušama, našim mislima, u svojim delima. Ostavio si trag u nama i to nikad nece prestati. Volim te - napisala je glumačka legenda, a ispod njene objave nizale su se reči utehe i saučeđća porodici.

Podsetimo,  Koljeviću je bilo potrebno lečenje u Turskoj za koje nije imao novca. Kolege i prijatelji su tom prilikom organizovali više akcija sakupljanja finansijskih sredstava kako bi mu pomogli i poslali ga na lečenje.

Bolest me je presekla

Poslednji projekat koji Srđan potpisuje kao scenarista i reditelj je „Kako sam branio Mladu Bosnu“ i to 2015. godine, ali je nakon toga jednostavno „nestao“.

- Kada sam bio u umetničkom zamahu mene je bolest presekla. To je bukvalno bilo posle filma „Branio sam Mladu Bosnu“ koji je bio zahtevan projekat. Imao sam već sledeće autorske projekte u planu i naprosto vrata su bila otvorena ali onda mi se zadesila bolest koju čovek ne može da isplanira. Ali ne žalim ni za čim i radujem se svakom danu. Mislim da je svaki dan ceo život i ljudi bi trebalo da shvate da je to kao dar i nagrada - tvrdio je scenarista.

Pročitajte: Preminuo reditelj Srđan Koljević - Opaka bolest metastazirala, kolege skupljale novac za lečenje

Poznato je i da je pre petnaest godina bio je koscenarista sa Melinom Pota Koljević u ostvarenju „Klopka“, prvog srpskog scenarija čija su prava za rimejk otkupljena u Holivudu.

- Bilo je u jednom trenutku raznih kombinacija, jer firma koja je kupila autorska prava ih je kasnija preprodala. To je u inostranstvu stvar biznisa i bilo je tu raznih lepih kombinacija. U prvom trenutku se vodio kao projekat koji će da režira Daren Aronofski i napravljen je scenario za američku verziju. Pročitao sam taj scenario, ali je posle prepravljen i sada je ponovo nova firma kupila prava, tako da se ne zna kada će biti i da li će ikada biti realizovan.

Ata Images

 

Svi Koljevićevi scenariji su pretočeni u odlične filmove, koji se i dalje rado gledaju. On je čak tri projekata potpisao i kao reditelj i to „Sivi kamion crvene boje“, „Žena sa slomljenim nosem“ i „Branio sam Mladu Bosnu“.

Pročitajte: Mora hitno na operaciju - Sloboda Mićalović moli za pomoć, opaka bolest pokazala zube

Srđan Koljević bio je filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu. Jedan je od najaktivnijih i najnagrađivanijih scenarista u Srbiji i regionu i višestruki dobitnik svih nacionalnih priznanja za stvaralaštvo u oblasti filmskog scenarija.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs ATA images