Mlađa je od Verice, a tek kad čujete koliko ima na računu! Veljko uslikan u zagrljaju jedne od najbogatijih Srpkinja FOTO

Mlađa je od Verice, a tek kad čujete koliko ima na računu! Veljko uslikan u zagrljaju jedne od najbogatijih Srpkinja FOTO

Autor: | 22/06/2023

1

Veljko Kuzmančević našao se u zagrljaju jedne od najbogatijih Srpkinja. Nije Sandra Meljničenko, nije ni Jelena bin Drai... Na Instagramu pored zajedničke fotografije, kompozitor i suprug Verice Rakočević otkrio je o kome je reč: „Žena zmaj, moja drugarica Rebeka Makdonald. Dobro došla u Beograd“.

Instagram

 

Prema biografiji Rebeke Mekdonald mogao bi da se snimi uzbudljiv film. To je priča o ostvarenju američkog sna ili, u njenom slučaju, kanadskog. Pravim imenom Ubavka Mitić, u Kanadu je stigla 1975, u 22. godini. Nisu je interesovale studije medicine, iako ih je upisala. Nije imala neke velike planove, ali život se često postara za to umesto nas.

Pročitajte: Objava Veljka Kuzmančevića nekoliko dana posle Vericinog 75. rođendana otkrila istinu o kraju braka

‒ Mislila sam da je Kanada zemlja potencijala. Tada sam bila relativno mlada, ali sam znala da sam sa životom u Jugoslaviji definitivno završila. Zato nikada nisam osećala nostalgiju, želju za povratkom. Kada donesem neku odluku, totalno se fokusiram na nju i ništa ne može da me spreči u njenom sprovođenju – rekla je svojevremeno za magazin Biznis.

Promo

 

Kada se našla na drugoj strani Atlantika, nije govorila engleski jezik, niti je imala ikakvu pomoć.

‒ Dolazak u Kanadu bio je šokantan za mene. Tada je ovde bilo malo emigranata, bilo je sve drugačije nego danas. Na emigrante su gledali kao na nižu klasu. Čim ne govorite jezik i ne znate pravila ponašanja zemlje, vi ste građanin drugog reda. No, imala sam strašnu želju da uspem, da dokažem roditeljima da ja to mogu. To je bila glavna pokretačka snaga.

Pročitajte: Ovo je 10 najskupljih privatnih nastupa - Čak dva mesta pripadaju porodici Meljničenko

Najveću prekretnicu u njenom životu predstavljao je brak. Udala se za Pirsona Makdonalda sa kojim je dobila dvoje dece. Promenila je i ime. Muž joj je, kako je rekla, otvorio vidike, uz njega se učila poslu. Danas poseduje kompaniju „Just Energy“, za koju radi 1.300 ljudi. Snabdeva gasom skoro dva miliona potrošača širom Kanade i Sjedinjenih Država, a njen biznis vredan je dve milijarde dolara. Nekoliko puta u Kanadi je proglašavana za poslovnu ženu godine.

TV Hram printscreen

 

‒ Bio je to trnovit put. Mnogo je teže nego što mladi misle. Zapad nije za svakog, tamo je veoma teško opstati. Kada ste mladi, ne razmišljate mnogo. Ali, nikada nisam zažalila. Ponosim se što sam Kanađanka srpskog porekla – izjavila je za TV Hram.

Rebeka Makdonald podržava brojne dobrotvorne organizacije i bolnice, sarađuje sa fondacijama Novak Đoković i Ana i Vlade Divac, ima počasni doktorat univerziteta „Viktorija“ i kuću za odmor u Dominikanskoj Republici, u Torontu je podigla crkvu po ugledu na manastir Studenica, a često svrati i do zemlje u kojoj su njeni koreni.

Komentari (1)

Loading
Nina 23:07 22.06.2023
Odgovori

Da se nije dobro udala, svega ovoga nebi bilo. Svi uspešni su imali nečiju pomoć ili podršku.

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti