Borba: Anoreksija i bulimija dovele su ove zvezde na korak do smrti

Borba: Anoreksija i bulimija dovele su ove zvezde na korak do smrti

Autor: | 18/07/2015

0


Brojne zvezde su zbog pomanjkanja samopouzdanja ili različitih kompleksa i problema narušile svoje zdravlje. Neke su se izgladnjivale, a druge prejedale.

Pevačica Britni Spirs (33) je borbu sa bulimijom počela da vodi u šesnaestoj godini. Kako je shvatila da će zbog preterane ljubavi prema brzoj hrani brzo nabaciti višak kilograma, smatrala je da je najbolje naviknuti se na povraćanje nakon svakog obilnijeg obroka. Doktorima je priznala da je bolest uspela da pobediti samo za vreme trudnoća, ali se ubrzo nakon porođaja vraćala na staro.

- Njena prva nedelja ovde bila je pravi pakao. Stalno se tresla, temperatura joj je varirala i uopšte nije bila suvisla. Stvari polako, ali sigurno idu nabolje, jer je i sama shvatila da s ovakvim načinom života ne može dugo da traje - rekao je jedan od doktora u klinici Promises Centre u Los Anđelesu gde se pevačica liječila.

Alanis Moriset (40) borila se i sa bulimijom i sa anoreksijom. Dok je bila tinejdžerka jela je hranu da se ne bi osećala usamljenom. Njeni poremećaji ishrane bili su povezani sa željom da prikrije osećanja.
- Debljina može biti način da zaštitimo sebe i preživimo, način da kontrolišemo nešto u svetu gde imamo osećaj da se sve događa izvan naše kontrole, ali i način da sprečimo strah od osjećanja koja nas muče. Na vrhu osećaja koje hranom možete pokušati da sprečite su anksioznost, strah, dosada, razočaranje, usamljenost, uzbuđenje i tuga - objasnila je pevačica.

Džesika Alba (34) priznala je da se jedva uspela da se izvuče iz pakla anoreksije. Tokom priprema za snimanje serije 'Anđeo tame' počela je sa izgladnjivanjem. Postala je opsednuta vežbanjem kako bi njena linija bila što privlačnija pa je trenirala i do tri sata na dan.
- Mnoge devojke su patile od takvih poremećaja. I ja sam, nažalost, jedna od njih - kazala je glumica.
Da zaista ima problem shvatila je tek kad je kilaža pala do bolesnih granica. No opravdanja je tražila u svom pubertetu i ženskim maštanjima. Već sa 12 godina sama je sebi kuvala zdravu hranu u strahu da ne postane predebela.
- Kad sam iz tela devojčice prešla u telo žene i počela da dobijam obline, mislila sam da ću poludeti. Sve mi je bilo čudno, nisam se osećala spremnom za to - objasnila je Džesika.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Splash hellomagazin

Najnovije vesti