Vudi Alen: Afera oko Harvija Vajnštajna je veoma tužna za ceo svet

Vudi Alen: Afera oko Harvija Vajnštajna je veoma tužna za ceo svet

Autor: | 17/10/2017

0


Američki glumac i reditelj Vudi Alen rekao je da je tužan zbog Harvija Vajnštajna, holivudskog producenta optuženog za silovanje i seksualno uznemiravanje.

-Cela afera oko Harvija Vajnštajna je veoma tužna za ceo svet. To je tragično za sirote žene koje su umešane, tužno za Harvija čiji život je tako okrenut naglavačke, rekao je cenjeni sineasta u intervjuu za Bi-Bi-Si.

Harvi Vajnstin ostao i bez žene: Srce mi se slama zbog žena koje su prošle kroz strašan bol zbog njega

Alen je devedesetih godina i sam bio optužen da je seksualno napastvovao svoju usvojenu ćerku Dilan Farou, dok je bila dete. Sudija i socijalne službe su tada, u vreme sudske borbe za starateljstvo nad decom Alena i Mie Farou, zaključili da te optužbe nisu osnovane.

Dilan Farou je, međutim, 2015. godine ponovila optužbe u otvorenom pismu Njujork tajmsu. Alen ih je nazvao „lažnim i sramotnim“.

Prošle godine je i Alenov sin Ronan Farou osudio medijsko ćutanje o prošlosti njegovog oca jer je reč o filmskoj zvezdi.

Harvi Vajnštajn i Vudi Alen su sarađivali, ali je Alen za Bi-Bi-Si tvrdio da nije bio svestan ponašanja zbog kojeg je čuveni producent optužen.

-Stalno se čuju brojne fantastične glasine. Neke se pokažu istinitima a neke, mnogo njih, su samo priče o ovoj glumici ili onom glumcu, rekao je Alen.

Vudi Alen je naveo da se nada da će Vajnštajnov slučaj dovesti do poboljšanja, ali i upozorio na rizik da se stvori „ambijent lova na veštice“.

-Ako svaki čovek koji u svojoj kancelariji namigne ženi odjednom mora da zove advokata, ni to nije dobro. Ali je tačno da želimo da iz ovako nečeg ispadne nešto korisno za ljude, a ne samo tužna i tragična situacija, naglasio je Alen.

Harvi Vajnštajn je odbacio sve optužbe iznete protiv njega. Izbačen je iz Američke filmske akademije.

Hellomagazin.rs Cover/Guliver/getty