Bocuse d'Or: Norvežanin najbolji kuvar na svetu

Bocuse d'Or: Norvežanin najbolji kuvar na svetu

Autor: | 30/01/2015

0

Najprestižnije gastronomsko takmičenje na svetu Bocuse d’Or (Bokus de Or) okupilo je u francuskom gradu Lionu, najveća imena kulinarstva sa ciljem da se izabere - najbolji kuvar na svetu. Glavni sponzor i partner Bocuse d’Or je METRO Cash & Carry, vodeći svetski veleprodajni lanac.
U finalu ovog takmičenja koje se održava svake druge godine, veštine je odmerilo 24 najbolja kuvara iz svih krajeva sveta. S obzirom na renome takmičenja pobednik će nositi epitet – najboljeg kuvara na svetu.

Zlatna statua ove godine otišla je u Norvešku, odnosno kuvaru Orjanu Johanesenu i njegovom timu. Srebrno odličje osvojio je Amerikanac Filip Tesier, a bronzanu medalju Šveđanin Tomi Milimaki.

Na ovom takmičenju, "Metro" je i oficijelni snabdevač mesom i ribom i njegov zadatak je da najboljim kuvarima sveta obezbedi najkvalitetnije sastojke za pripremu vrhunskih specijaliteta tokom velikog finala ovog prestižnog takmičenja. Važno je zadovoljiti visoke zahteve pa je METRO obezbedio takmičarima i specijalne vrste mesa, poput svežeg mesa morke (biserke) ili skadinavske rečne pastrmke.


Kao gost na ovom takmičenju u Lionu bio je i Robert Čoban, predsednik "Color Press Grupe" koja zajedno sa kompanijom "Metro" od ovog meseca organizuje "Školu kuvanja" u sklopu koje će se na 30 časova u 2015. godini zainteresovanim polaznicima ukazati prilika da se druže sa poznatim kuvarima iz Srbije i regiona, nauče brojne tajne nacionalnih kuhinja i uz to se dobro zabave uz sjajnu hranu i vrhunska vina.

Autor: Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti