Pola sata sa... Bata Spasojević

Pola sata sa... Bata Spasojević

Autor: | 24/08/2014

0

Ljubav prema umetnosti dizajner Slobodan - Bata Spasojević otkrio je još u mladosti, a pre nego što se otisnuo u svet mode maštao je da postane slikar i školovao se u toj oblasti. Spletom životnih okolnosti već petnaest godina uspešno radi kao modni kreator i dok proslavlja jubilej odličnog poslovanja njegovog brenda „Individual“ priprema i prvu izložbu slika kojom će se publici predstaviti krajem godine. Osim što ostvaruje svoje poslovne ambicije, šarmantni umetnik želi da i privatni život unapredi, a kruna bi bilo poznanstvo sa ženom iz njegovih snova i ostvarenje u ulozi roditelja.

Ovog leta snimili ste nekoliko odličnih editorijala na primoriju, o čemu je reč?

- Uradio sam seriju editorijala, a sve je počelo sa prvim odlaskom na Lopud u hotel “Lafodia resort” početkom sezone gde je urađen prvi editorija. Ideju sam dobio u saradnji sa Irenom Eklemović i grupom novinara koja je krenula iz Beograda. Inspirisan tom prirodnom lepotom uradio sam specijalnu letnju kolekciju, pa je tako usledilo i fotografisanje drugog editorijala u Herceg Novom i neverovatno lepom hotelskom kompleksu „Sun Resort“. U planu je i fotografisanje na ostrvu Mamula, u Spanjoli u Herceg Novom i to će biti najava moje nove kolekcije. Uradio sam i jedan sjajni crno-beli editorijal sa izuzetno talentovanim fotografom Ištvanom Cekusom. Kruna ove sezone trebalo bi da bude dolazak našeg najboljeg fotografa Nenada Marjanovića i fotografisanje Nataše Vojinović na Crnogorskom primoju.

Kako provodite ovo leto?

- Uživam u morskom ambijentu, u svim njegovim čarima. Ove godine bio sam u Dubrovniku, na Lopudu, Budvi, Herceg Novom, Skadarskom jezeru, a uskoro odlazim u Grčku i Porto Karas, gde će se održati pripreme za „Mis Srbije“.

Da li su loši vremenski uslovi uspeli da vam pokvare planove?

- Na loše vremenske uslove smo već navikli i tu nema iznenađenja. Periode kada pada kiša provodim u đakuziju, sauni i na masažama. Sa mnom je moj veliki prijatelj Nebojša Pilipović Pilo, umetnički direktor kompanije “Miss YU”. Osim što se zajedno odmaramo, pravimo planove i za moju reviju u Parizu i oko priprema za “Mis Srbije”.

Šta pripremate za publiku ove jeseni?

- Za jesen pripremam kolekciju inspirisanu slikarima, starim majstorima iz renesanse i baroka, a opet malo u gotik stilu. Biće to pravi miks. Ova kolekcija i cela godina u duhu je proslave jubileja - petnaest godina mog rada u modi.

Hoćete li konačno da organizujete izložbu slika koju već dugo najavljujete?

- Svaki slobodni trenutak posvećujem slikanju i izložbi koja će se, nadam se, konačno desiti krajem godine.

Da li lakše pronalazite inspiraciju za slikanje ili stvaranje originalnih modnih komada?

- Slikarstvo je moja prva ljubav, a ona je alfa i omega svega što radim, jer ja apsolutno sve gledam kroz likovnu prizmu.

Kako najradije provodite slobodno vreme?

- Slobodno vreme provodim slikajući, uz kist, boje i platno se opuštam, slikanje mi daje novu energiju.

Nedavno ste otkrili da biste voleli da se ostvarite u ulozi oca, koliko u vama tinja ta potreba?

- Ta želja je uvek bila u meni. Imam savršene roditelje, sestru koja mi pomaže u svemu i predivnog sestrića, ali bih voleo da se ostvarim u ulozi oca i vaspitavanju svog deteta.

Smatrate li da biste bili požrtvovan i brižan otac?

- Odrastao sam u divnoj, harmoničnoj porodici, moji roditelji su primer posvećenih i požrtvovanih roditelja, pa mislim da bih i ja bio takav.

Imate li stroge kriterijume u izborua majke vašeg deteta?

- Majka mog deteta pre svega mora da bude mentalno stabilna ličnost, ostvarena žena bez imalo kompleksa, ali i da ima blagu narav. Naravno, potrebno je i da nosi šarm i lepotu duha i tela.

Kakvi ste kada se zaljubite? Pokazujete li otvoreno svoja osećanja ili ste skloni taktiziranju u ljubavi?

- Ja se često zaljubim, ali u razne stvari, u umetničke predmete, kolekcije, predele. Kada govorimo o klasičnoj ljubavi između dvoje ljudi, tada sam malo oprezan jer to valjda dolazi s godinama. Danas čovek mora da vodi računa sa kim provodi vreme i ko je u stvari ta osoba jer „krila” ljubavi često budu zavodljiva. Ta ista krila se lako mogu zavezati ili odrezati, a pad može jako da boli.

Kako zamišljate svoju budućnost?

- Zamišljam sebe kao dizajnera koji uspešno radi u mnogim granama, a ne samo u modi. I, naravno, kao ostvarenog oca koji u svom ateleju prenosi znanje i ljubav na sledeću generaciju.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin