Bojana Jovanovski: Drama povodom kraha veze

Bojana Jovanovski: Drama povodom kraha veze

Autor: | 12/04/2013

0


Dramatična vest o pokušaju samoubistva mladića, koji je zbog raskida sa devojkom skočio sa mosta u ledenu reku, rastužila je javnost. Bila bi to jedna u nizu priča o nesrećnoj ljubavi među mladima i njihovim nepromišljenim i naglim odlukama, da akter pokušaja samoubistva nije poznata ličnost. Naime, dvadesetpetogodišnji Petar Čavić na očajnički čin odlučio se zbog sve uspešnije srpske teniserke Bojane Jovanovski, što je izazvalo veliko interesovanje javnosti. Petar, koji se profesionalno bavi fudbalom, sa mobilnog telefona poslao je bratu poruku sa mosta pre nego što se skinuo i, prešavši ogradu, skočio u Dunav. I pored toga što je sportista koji živi u Krnjači, sa Pančevačkog mosta i sa velike visine skočio u ledenu reku, ostao je živ. U pomoć mu je priteklo nekoliko ljudi koji su videli njegov skok. Uspeli su da ga izbave iz brze i hladne reke i izvukli su ga na levoj obali Dunava. Budući da je pri skoku Petar zadobio povrede nogu, hitno mu je pružena medicinska pomoć i prevezen je u Urgentni centar.
U vozilu Hitne pomoći na putu za bolnicu Petar je medicinskim radnicima rekao da je odlučio da se ubije zbog raskida sa poznatom teniserkom Bojanom Jovanovski, kojoj su roditelji branili da nastavi vezu sa njim. Par je dve godine bio u vezi koju je okončao mesec dana pre ovog nemilog događaja. Početkom februara dvadesetjednogodišnja Beograđanka za magazin „Hello!“ rekla je da je srećno zaljubljena. Samo nedelju dana potom medijima je otkrila da je okončala dvogodišnju vezu, ne otkrivajući identitet momka, niti razlog za raskid.
Posle pokušaja samoubistva njenog bivšeg dečka, ne želeći da ostavlja javnosti prostor za moguća nagađanja, teniserka je za magazin „Hello!“ potvrdila da je njen nekadašnji emotivni partner pokušao sebi da oduzme život, što ju je iznenadilo i šokiralo.
- Istina je da smo Petar i ja bili u vezi koja se nedavno završila. Ostali smo u prijateljskim odnosima. Šokirana sam saznanjima o tome što je učinio - rekla je uspešna sportistkinja, ne želeći da komentariše informacije po kojima je ona inicirala raskid, što se iz Petrovog postupka može zaključiti. Njeni roditelji, posebno otac Zoran, koji vodi brigu o Bojaninoj karijeri, želeli su da se ona usredsredi na sport.
- Veoma sam fokusirana na treninge i pripreme za predstojeći „FED“ kup i, da budem iskrena, ne znam razloge za Petrov postupak, ali mu želim sve najbolje i da uspešno izađe iz svega ovoga - kaže Bojana koja je u februaru za magazin „Hello!“ o Petru imala samo reči hvale:
- Srećno sam zaljubljena i mnogo mi znače podrška i razumevanje koje mi dečko pruža.
Samo deset dana posle intervjua u magazinu „Hello!“ Bojana je za jedan nedeljnik rekla da je okončala dvogodišnju ljubavnu vezu sa Petrom.
- Imala sam dugu vezu koju sam nedavno raskinula. Veza me je motivisala da igram i napredujem. Ne volim kratke veze. Mnogo se dajem i nastojim da ljubav dugo traje - izjavila je sportistkinja posle raskida sa dečkom koji je sve to teško podneo.
Bojana je u tom intervjuu istakla da ne voli da dominira u vezi i da njen partner mora da bude jaka ličnost, kao i to da ne voli da oseti posesivnost i ljubomoru.
Nako što je njen bivši dečko skočio u reku i povredio se, teniserka nije želela da javnosti objašnjava šta se među njima dogodilo i šta je Petra nateralo da načini samoubilački korak, koji, srećom, nije imao tragičan kraj. Ipak, u izjavama koje je Bojanin otac dao medijima posle ovog incidenta, jasno je da je teniserka inicirala kraj veze i da su je njeni roditelji podržali u toj odluci, ali da Petar nije mogao da se pomiri s tim.

Tekst: Life Content, Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti