Pola sata sa... Aleksandra Kovač

Pola sata sa... Aleksandra Kovač

Autor: | 12/04/2012

0

Kantautorka Aleksandra Kovač nedavno je ostvarila još jedan svoj san kada je prvi put pred beogradskom publikom nastupila na Kolarčevom narodnom univerzitetu, čuvenom „Kolarcu“, o čemu je oduvek maštala. Ova harizmatična dama tvrdi da svoje želje uvek ostvaruje polako i sigurno, a budući da na jesen slavi četrdeseti rođendan uverena je da će predstojeću godinu iskoristiti na najbolji način. Iako je u dugogodišnjoj vezi sa producentom Romanom Goršekom, pevačica ne razmišlja o braku, ali priznaje da je uz njega postala bolja osoba.
Poslednjih godina mnogo radite sa decom u vašoj školi „Beogradski glas“, koliko vas rad sa njima ispunjava?
- Rad sa mojim talentovanim učenicima je vrlo inspirativan za mene jer su to mladi ljudi puni energije, entuzijazma i želje za napretkom. Imaju priliku da nauče mnogo toga o pevanju, a na meni je da im pomognem u ostvarivanju njihovih ciljeva i usmerim ih na pravi put.
Jeste li kao devojčica voleli da slobodno vreme koristite na kreativan način?
- Još kao devojčica od šest, sedam godina bavila sam se muzikom, komponovala za klavirom i pevala. Muzika je za mene bila i ostala najvažnija na svetu.                                                                                                          
Kada pogledate sada sa distance, smatrate li da ste bili hrabri kada ste sa sedamnaest godina odlučili da napustite roditeljski dom i odete u London?
- Nije bilo straha jer sam snažnoželela da odem i oprobam svoje muzičko znanje i talenat. Još sebi postavljam najviše  ciljeve, do kojih se penjem laganim, ali sigurnim koracima.
Da li vas je život u engleskoj prestonici formirao kao ličnost?
- London je moj drugi grad, mesto u kome se osećam kao kod kuće. Tamo sam provela važne trenutke muzičkog i životnog sazrevanja i naučila važne lekcije.
Koliko kućnih ljubimaca imate pošto ste poznati kao jedna od najaktivnijih dama kod nas koja se bori za prava životinja?
- Imam tri životinje: kucu Malenu i dve crne mačke Vukija i Naju. Sve troje žive u potpunoj harmoniji i ljubavi i ulepšavaju mi svaki dan svojom pozitivnom energijom i nestašlucima.
Planirate li da uskoro objavite novi album?                                                     
-
U septembru punim četrdeset godina, ali i dvadeset pet godina profesionalnog bavljenja muzikom, pa će sledeća godina sigurno biti moja.
Koliko su za vašu karijeru značajne ideje veg partnera Romana?
- Roman je svojim idejama, kreativnim i strateškim, oblikovao moju karijeru poslednjih petnaest godina i pomogao mi da budem ovde gde sam sada. Zajedno se borimo za zajedničke ciljeve i verujemo jedno u drugo, a to je najvažnije.
Smatrate li da niste osoba za brak?                                                                      
-
Najvažnije je da pored sebe imate osobu koju volite ipoštujete, koja je uz vas i u dobru i u zlu, koja vas čini boljom osobom i koja vam daje snagu da osvojite ceo svet.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin