Marko Janjić: Čaroban svet roditeljstva

Marko Janjić: Čaroban svet roditeljstva

Autor: | 25/05/2012

0

Posle mnogobrojnih pozorišnih uloga, glumac Marko Janjić ovu godinu pamtiće po zapaženim ulogama u prvom domaćem trileru „Ustanička ulica“ i holivudskom blokbasteru Lika Besona „Lock Out“, dok televizijska publika može da ga gleda u seriji „Vojna akademija“. Najbolji kasting u njegovom slučaju odredio je sam život, dodelivši njemu i njegovoj supruzi Ivani ulogu roditelja, sada jednoipomesečnoj devojčici Nasji, koju će „igrati“ čitavog života.
-Kada smo saznali da ćemo postati roditelji i da čekamo devojčicu, Ivana i ja smo mnogo razmišljali o tome kako želimo da se ona zove. Pošto nam je prvo dete, želeli smo da u korenu svog imena ima „naša“, pa su nam opcije bile Nataša, Nastasija, Anastasija i slična imena. Na kraju smo shvatili da je Nasja nešto što spaja sve njih, jer je to „naša kćerka koja sija“ - počinje priču Marko koji je kao novajlija u „klubu očeva“ proučavao mnogo toga dok je njegova supruga bila u drugom stanju.
-Tokom Ivanine trudnoće gledali smo mnoge zanimljive emisije na kanalu „Nacional Geografic“ i u jednoj od njih smo saznali da beba već u stomaku može da reaguje na muziku, kao i da joj najviše prija klasična muzika. Tako smo našoj Nasji uvek kada bi se šutirala puštali Mocarta i ona bi se već posle nekoliko trenutaka smirila. S druge strane, sada joj, kada plače, često pustimo zvuke koje bebe slušaju dok su u stomaku, što je takođe veoma uspešno smiri.
I pored toga što uživa u svim poslovima oko bebe, talentovani glumac priznaje da je njegova supruga bolja u menjanju pelena.
-Mislim da se njih dve bolje osećaju, jer je priroda to tako uredila. Pomažem Ivani u svemu, ali je ona mnogo snalažljivija kada je reč omenjanju pelena i kupanju, dok ja služim za zabavu - objašnjava uspešni umetnik.
- Moram priznati da je Marko jedan od retkih muškaraca koji ravnopravno učestvuju u svim zadacima koje nam Nasja postavlja. Pomaže mi zaista u svemu: presvlačenju, kupanju iuspavljivanju. Naravno, za bliskost koju smo Nasja i ja odmah uspostavile Marko je morao da se „bori” i da bude strpljiv, ali on to tako predano radi da pomalo budem i ljubomorna na osmehe koje uspe da joj izmami.
Ponosna majka  tvrdi da uživa u svim čarobnim trenucima roditeljstva i da je dolaskom Nasje na svet njen život dobio novi smisao.
- Dolaskom Nasje na svet otvorilo se novo i nadasve uzbudljivo poglavlje u kome se i Marko i ja osećamo ponovo kao na početku veze - ludi od ljubavi prema našoj kćerki. Iako smo kao ubačeni u vrtlog emocija od ljubavi preko straha i brige do nervoze zbog nespavanja, uživamo u čarobnom svetu roditeljstva, jer nam je to otkrilo suštinu života - iskrena je Ivana.
U skladu sa novom životnom ulogom, poznati glumac je nedavno počeo snimanje prvog 3D filma „Zmaj Jovini pangalozi“ čija je tema vaspitanje dece, a veoma je zadovoljan kako je publika prihvatila prvi domaći triler „Ustanička ulica“, u kome tumači lik mladića koji prvi put ima zadatak da ubije.
- Činjenica da se moj kolega Gordan Kičić, producent filma, pripremao za snimanje čitavih pet godina, veoma se osetila tokom rada. Svi članovi ekipe su imali odličan tretman, tako da smo mogli da damo maksimum. Bilo mi je zadovoljstvo da radim sa sjajnom ekipom u kojoj su bili Rade Šerbedžija, Jelena Đokić, Petar Božović, Uliks Fehmiju i mnogi drugi. Što se tiče mog lika, reč je o mladići koji dobija zadatak da ubije čoveka, ali kada to treba da obavi, odustaje. Zbog toga plaća kaznu stranim tajnim službama i moćnicima iz senke i biva ubijen - objašnjava Marko koga bioskopska publika može da gleda i u filmu Lika Besona „Lock Out“:
- I ranije sam imao priliku da igram u inostranim filmovima, ali su oni bili niskobudžetni. Iako je moja uloga u filmu „Lock Out“ mala, to je bilo veliko iskustvo jer sam osetio šta znači biti glumac u Holivudu, gde ti je sve podređeno - zaključuje Janjić.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin