Maja Nikolić: Vikend koji će pamtiti

Maja Nikolić: Vikend koji će pamtiti

Autor: | 16/06/2011

0

Popularna pevačica Maja Nikolić provela je nezaboravni vikend u Berlinu, gde je prisustvovala proslavi Kudama, jednog od najpoznatijih kvartova grada, čuvenom kao boemska četvrt i gradska turistička atrakcija. Plavokosa pevačica imala je priliku da sa velikim brojem turista i Berlinaca proslavi sto dvadeset peti rođendan ovog legendarnog dela grada, poznatog po izuzetnom noćnom provodu, dobrim mestima za šoping, ali i po tome što većina umetnika u tom delu živi i radi. Kudam, koji mnogi nazivaju berlinskim Šanzelizeom, poznat je i kao stecište intelektualaca i mesto na kojem je tokom burne istorije Berlina održan najveći broj političkih protesta.
Za magazin „Hello!“ Nišlijka, sa stalnom adresom u Beogradu, kaže da se ovog puta nije videla sa Janom Štajnplicom, sa kojim više nije u emotivnoj bezi, ali su i dalje u dobrim, prijateljskim odnosima. Maja se odlično provela na berlinskom festivalu.
- Bilo je mnogo ljudi na ulici. Divno sam se provela i imala priliku da vidim mnogo zanimljivog sadržaja kao što su izložbe, koncerti i žurke. Nije mi ostalo vremena da obiđem druge delove grada, a nije ni bilo potrebe, jer je tih dana Kudam bio centar svih zbivanja u Berlinu - ceo grad je bio tu. Održan je sajam oldtajmera, a prisutni su bili i bajkeri, pod punom „opremom“. Nije baš kao karneval u Riju, ali je zaista fascinantno. Šoping je fantastičan, tako da sam obnovila garderobu. Oldtajmeri su me oduševili, volela bih da u budućnosti sebi priuštim jedan, ako ikad budem u finansijskoj mogućnosti. Oni su izuzetno skupi za održavanje, i definitivno nisu prikladni za trošne beogradske ulice. Obožavam i motore, posebno one unikatne, pored kojih sam se fotografisala na festivalu. Prave se po narudžbini, i baš zbog toga što su neki od modela vrlo retki uživala sam u vožnji kojom su me pojedini bajkeri ljubazno častili kada sam ih zamolila. Htela sam zauvek da se sećam uzbuđenja na proslavi Kudama.
Pop zvezda je nastupila na „Balkan partiju“ u popularnoj berlinskoj diskoteci „Goja“, u kojoj su publiku delom činili Berlinci, jer klub ne poseduju vlasnici našeg porekla.
- Nemačko diskografsko tržište je počelo dosta da me zanima, posebno što sam u proteklih nekoliko meseci pozivana da nastupam u klubovima koji nisu u vlasništvu naših ljudi. Stupila sam u kontakt sa ljudima iz jedne nemačke diskografske kuće, a javnosti će biti zanimljivo da je reč o nemačkim Jevrejima zbog svih kontroverzi koje su se desile u rijalitiju „Dvor“. Sa njima sam razgovarala o tome kako da svoju muziku usmerim na nemačko tržište i videćemo kako će se to razvijati. Volela bih da potpišem ugovor sa njima kako bih karijeru obogatila tim projektom. Ja sam pop pevačica i volela bih da dobijem priliku da se moj glas čuje i van našeg tržišta. U inostranstvu, poput većine naših pevača, najviše se na repertoaru traže folk pesme, jer to najbolje prolazi, ali mene to ne zadovoljava u potpunosti - kaže majka dvojice dečaka, Novaka i Lazara, koje je iznenadila poklonima sa ovog zanimljivog putovanja.
- Kad god negde putujem, vratim se sa poklonima za njih. Lazar je dobio mali crveni oldtajmer, koji sam kupila na festivalu, a stariji je dobio popularni telefon „ajfon“, jer su na proslavi bili popusti i do pedeset odsto. Uvek pratim šta im je potrebno - kaže Maja koja će tokom leta imati veliki broj nastupa, ali će ceo avgust posvetiti samo sinovima. Porodično letovanje pevačica planira da provede na nekoliko destinacija.
- Deset dana ćemo biti gosti kod mog prijatelja na Kipru, u Larnaki, ali sam sigurna da ćemo obići i druga mesta. Sigurna sam da ćemo otići i u Grčku, koju deca mnogo vole. Na letovanju sa mališanima potpuno im se posvećujem i isključujem mobilni telefon.

Piše: Nadežda Jokić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti