Marko Bulat: Najveći životni poraz

Marko Bulat: Najveći životni poraz

Autor: | 26/09/2011

0

Pevač Marko Bulat preživljava najteži period u svom životu. Njegov brak sa suprugom Majom doživeo je krah. Iako je teško podneo odluku svoje izabranice, sa kojom je proveo osamnaest godina, od toga trinaest u bračnoj zajednici, da ne budu više zajedno, nije je ubeđivao da greši, već se pre dve nedelje iselio iz porodične kuće u Rakovici i vratio se kod roditelja. Verovao je Marko da je nezadovoljstvo koje se javilo kod njegove još uvek zakonite supruge trenutno, da će je brzo proći i da će joj se vratiti, ali je sada svestan da Maja od svoje namere da stavi tačku na brak neće odustati. Zbog situacije u kojoj se našao Marko se loše oseća, obuzela ga je tuga i ne krije da su emocije koje gaji prema Maji još jake.
- Nažalost, razvodim se. Maja i ja smo donedavno bili primer kako izgleda savršen brak, ali je došlo do prezasićenja. Izračunao sam da je tokom svih ovih godina tri hiljade četiristo pedeset šest noći odlazila sama na spavanje. Strepela je zbog mog posla, plašila se kad odlazim na put, čeznula je da više vremena provedemo zajedno. Mnogo sam radio. I kada bismo bili skupa znao sam da budem nervozan zbog brojnih obaveza. Polako smo počeli da gubimo jedno drugo. Voleo bih da smo se svađali i žao mi je što nismo, jer da jesmo, problemi bi izašli na videlo i odmah bismo ih rešavali. Samo mi je rekla da ne može više, da zna da je volim, ali da je sve što se dešava ubija - sa primetnom tugom u glasu priča Marko.
Iako se trudio da svojoj supruzi i sebi obezbedi lagodan život zbog kojeg je radio četiri noći u nedelji, to ga je udaljilo od voljene osobe. Zajedno su se radovali i kada je prošle godine po povratku sa Filipina upisao „Akademiju srpske pravoslavne crkve“ gde izučava ikonopisanje, ali su se i obaveze na fakultetu isprečile da uživaju u romantičnim trenucima. Marko je redovno odlazio na predavanja, pa i dane nije provodio sa suprugom. Ali ono što ih je oboje najviše bolelo je činjenica da i pored tri tretmana vantelesne oplodnje nisu uspeli da dobiju dete.
- Maja je svesna mojih emocija koje gajim prema njoj. Ipak postoje mnogi faktori koji su uticali da donese tu odluku.U srednjim smo godinama, trinaesta nam je godina braka, za koju kažu da je krizna, i to što se nismo ostvarili kao roditelji i moj fakultet, sve to nas je razdvajalo. Izgubio sam osobu koja mi je pružala svu svoju ljubav i ceo svoj život - kaže Marko.
Bračni par još nije podneo zahtev za razvod, niti Marko zna kada će to učiniti.
- Ne znam šta život nosi. Ni ovo nisam planirao, a eto, desilo se. Maja i ja se još ništa konkretno nismo dogovorili. Otišao sam od kuće, mislio sam da će je sve proći za deset dana, ali nije prošlo. Teško mi je zbog svega. Maja me je pratila i podržavala i sada se umorila. Za uzvrat nije dobijala onoliko koliko je sebe davala. Gubio sam je, a da toga nisam bio svestan. Nas dvoje smo odrasli zajedno, razumemo se i osećamo, volimo se, ali desili su se mnogi problemi, ona se davala, a ja u žurbi nisam obratio dovoljno pažnje, zbog čega je došlo do kraja - kaže na kraju Marko.

Pišu: Sandra A. Rilak i Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin