Jovana Brakočević: Ljubav sa Italijanom

Jovana Brakočević: Ljubav sa Italijanom

Autor: | 19/10/2011

0

Na proteklom „Evropskom prvenstvu“ naša odbojkašica Jovana Brakočević sa saigračicama iz reprezentacije postigla je veliki uspeh osvojivši zlatnu medalju, a proglašena je i za najbolju odbojkašicu u Evropi. Za ovu dvadesettrogodišnju sportistkinju iz Zrenjanina to je najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri zahvaljujući kome je počela da ostvaruje svoje snove.
- Svima koji me znaju dobro je poznato da je moja velika želja oduvek bila da budem najbolja na svetu i ovo priznanje mi veoma znači - počinje priču Jovana.
- Odbojku sam počela da treniram 1998. godine, a pre toga sam se bavila košarkom pošto je moja majka bivša košarkašica. Međutim, zbog nesuglasica koje sam imala u klubu odustala sam od tog sporta i počela da treniram odbojku u koju sam se odmah zaljubila. Na početku morala sam da napravim pauzu zbog bombardovanja, a 1999. godine sam se vratila na teren i od tada se aktivno bavim ovim sportom. Pošto mi je otac bio profesionalni rukometaš, od roditelja sam dobila mnogo dobrih saveta, a najbitniji mi je onaj da sve svoje probleme ostavljam izvan hale i da na terenu uvek budem skoncentrisana na posao, čega se oduvek pridržavam.
Atraktivna sportistkinja je tokom karijere imala nekoliko povreda od kojih se uvek uspešno oporavljala, a sa povredom je često i igrala.
- Kada smo letos igrale protiv Ruskinja na „Gran pri“ takmičenju, povredila sam zglob šake na levoj ruci, a kasnije se ta povreda pogoršala jer sam na jednom treningu dva puta veoma nezgodno udarila loptu. Zbog toga sam bila i u bolnici i osećala sam velike bolove tokom celog prvenstva, ali nadam se da se to nije videlo na terenu. Inače, pošto sam visoka sto devedeset šest centimetara, tokom karijere sam imala mnogo nezgoda, obično sa kolenima i ramenom, i to su mi bili najteži trenuci, jer je vrlo teško vratiti se u staru formu. Međutim, nikada nisam poželela da odustanem od karijere.
Budući da je većinu svojih želja u vezi sa odbojkom već ostvarila, najveći san Brakočevićeve je da uskoro postane majka i da emotivnu vezu sa momkom Marcelom, sa kojim se zabavlja već tri godine, kruniše brakom.
- Nas dvoje smo se upoznali preko zajedničkih prijatelja dok sam igrala u Italiji. Naime, on je u njihovom društvu došao na jednu moju utakmicu i posle upoznavanja počeli smo najpre da se dopisujemo šaljući poruke preko telefona, a zatim i da izlazimo zajedno. Ispostavilo se da lepo funkcionišemo, i evo zabavljamo se već tri godine - kaže Jovana.
- Moj dečko se ranije takođe bavio sportom. Trenirao je odbojku na pesku i skvoš, a danas je veoma uspešan menadžer. Dobro razume sve moje obaveze i shvata da mi je odbojka najvažnija u životu, tako da sam zaista srećna što imam njega pored sebe. Na proteklom prvenstvu je bio u Beogradu i pratio je sve utakmice, što me je dodatno motivisalo - objašnjava ova lepa crnka.
- Već smo počeli da pričamo o venčanju i potomstvu, ali pošto su nam karijere trenutno izuzetno važne, smatramo da će za dve ili tri godine biti pravo vreme za tako nešto. Meni je velika želja da u skorijoj budućnosti zasnujem porodicu i postanem majka i verujem da će se to i ostvariti - zaključuje naša najbolja odbojkašica.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin