Miki Manojlović potencijalni budući ambasador Srbije u Francuskoj

Miki Manojlović potencijalni budući ambasador Srbije u Francuskoj

Autor: | 31/05/2015

0

Među novim ambasadorima Srbije, koji bi do kraja godine trebalo da popune upražnjena mesta u našim diplomatskim predstavništvima, mogao bi da se nađe i naš čuveni glumac Predrag Miki Manojlović.
Prema informacijama "Novosti", ideja državnog vrha je da našu ambasadorsku mrežu "osveži" uglednim ličnostima iz raznih oblasti, koje su poznate i cenjene i izvan granica naše zemlje, a među njima je i Manojlović, kome je ponuđeno mesto u diplomatiji. Zasad se još ne zna gde bi doajen srpskog glumišta, ukoliko prihvati poziv, mogao da bude imenovan, ali je među prvim "pikovima" svakako Francuska, imajući u vidu ugled koji uživa u kulturnim krugovima Pariza, gde provodi i značajan deo godine. Inače, Manojlovićeva baka je Francuskinja i on savršeno vlada tim jezikom.

A aktuelni ambasador Srbije u Francuskoj Radojko Ristić već je "potrošio" polovinu svog mandata. Takođe, u diplomatskim krugovima se pominje da bi i reditelj Srđan Dragojević mogao da se nađe na listi potencijalnih kandidata za diplomatske pozicije. Iz MSP Vladi Srbije dostavljena je lista kadrovskih predloga za neke od upražnjenih mesta u našim DKP. Prema najavama šefa diplomatije Ivice Dačića, cilj je da se do kraja godine promeni trećina diplomatskog kadra u inostranstvu.

Izvor: Novosti; Alo
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti