Dejan Cukić: Promovisao novi album i proslavio 26 godina karijere

Dejan Cukić: Promovisao novi album i proslavio 26 godina karijere

Autor: | 27/02/2014

0

Dejan Cukić je svoje „Priče o ljubavi“ sinoć predstavio javnosti. Poznati muzičar obeležio je 26 godina „solističke“ karijere albumom na kojem su najveći hitovi, ali i dve nove pesme.

Poznavalac rokenrola, novinar i muzičar na domaćoj sceni prepoznatljiv je po dobroj kombinaciji talenta, vedrine i stručnosti. Dejan Cukić je pre 26 godina izašao iz grupe „Bajaga i instruktori“ i osnovao „Spori ritam bend“.

Dosadašnju karijeru zaokružio je albumom Priče o ljubavi, kompilacijom najboljih pesama, koja je izdata za PGP RTS.

- Ideja se rodila pre nekoliko godina u trenutku kada sam pomislio da bi bilo lepo da obeležim četvrt veka, bezobrazno da kažem, solističke karijere. Uvek su oko mene bili neki divni ljudi. Nisam ja pesme pisao sam, veći deo je urađen u saradnji ili su oni pisali pesme za mene. Taj period traje već 26 godina - rekao je Cukić dodajući da je do realizacije ideje prošlo mnogo vremena.

- Namerno u reklami pričamo 26 godina karijere. Pa nek se ljudi pitaju zašto je to. Zakasnio sam za 25, eto, vrlo je prosto - uz osmeh kaže nekadašnji član grupa „Bulevar“, „Dizel“ i „Tilt“.

Na albumu se nalaze i nove pesme Prava ljubav i Priča o ljubavi, koju je napisao Nikola Čuturilo, a u sva tri naslova dominira jedna reč „ljubav“.

Poznati muzičar to objašnjava neprekidnom vezom života i velikih reči.

- Stalno nam kruže oko glave neke velike reči kojima se objašnjava naše postojanje. Od svih tih velikih reči ja jedino tu razumem - istakao je pevač.

Izvor: RTS

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: dejan cukic