Otvoren prvi arapski klub u Srbiji

Otvoren prvi arapski klub u Srbiji

Autor: | 18/06/2014

0

Povodom početka rada prvog Arapskog biznis kluba u Srbiji pod nazivom "Asaneka" organizovan je koktel na kom su se okupili članovi diplomatskog kora, kao i predstavnici vodećih domaćih i inostranih komapanija i kulturnog života naše zemlje. Cilj osnivanja ovog kluba jeste podrška kompanijama iz arapske zajednice koje su počele da investiraju u našu zemlju, ali i sigurno partnerstvo kompanijama koje planiraju saradnju sa domaćim privrednicima. Među članovima kluba su predstavnici dvadeset i dve arapske zemlje od kojih su četiri islamske i sve one dale su potpunu podršku ovoj instituciji. U prijatnom ambijentu kluba koji se nalazi u Zemunu, na samom otvaranju, gosti su uživali u sjajnoj atmosferi i ukusnim specijalitetima karakterističnim za arapski deo sveta. Zvanicama se obratio u oficijelnom delu generalni direktor kluba Boris Aranđelović:
- Zahvaljujem se svima na podršci koju su pružili svojim dolaskom. Klub "Asaneka" osnovan je sa jasnom vizijoj olakšavanja međunarodne poslovne saradnje povezivanjem privrednika u cilju razmene iskustava na makro i mikro planu opšteg poslovanja između srpskih kompanija i kompanija arapskih i islamskih zemalja. Naš moto glasi: "Vaše poslovne potrebe su naši poslovni ciljevi" – istakao je Aranđelović.
Oblasti u kojima će takođe biti usmerene akcije ovog kluba su i kulturno-obrazovna sfera, kao i turističko-ugostiteljska i zdravstveno-rekreativna, a sve pod rukovodstvom Slavice Hinić.
- Cilj nam je da promovišemo srpske umetnike u zemlji i inostranstvu, a naši počasni članovi za sada su Narodno pozorište, Bitef teatar, Pozorište na Terazijama, Kolarac, Muzej savremenih umetnosti i druge institucije kulture – rekla je Slavica i dodala:
- Promovisaćemo i zdravstveno-rekreativni turizam predstavljanjem potencijala banja u Srbiji – naglasila je ona.
Predstavnicima zemalja koje su uzele učešće u poslovanju ovog kluba, na svečanom otvaranju dodeljene su i zahvalnice. Među gostima su bili i domaće javne ličnosti poput Miloša Milovanovića, Irine Radović, Tanje Puin, Tanje Petrović i mnogi drugi. Svi oni uživali su u prijatnoj večeri, a imali su priliku da vide i zanimljivu izložbu slika pod nazivom "Blisko srcu" u okviru koje je svoje radove izložilo trideset i troje naših umetnika.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: otvaranje