Grupa "U2": Snimanje novog albuma završavamo do leta

Grupa "U2": Snimanje novog albuma završavamo do leta

Autor: | 13/01/2013

0

Irska rok grupa U2 bi novi album trebalo da objavi u septembru, a postoji mogućnost da ubrzo potom objavi još jedan, izjavio je bubnjar ovog benda Lari Mulen, prenose irski mediji. Lari Mulen (51) je rekao državnoj televiziju RTE da bi 13. album U2 trebalo očekivati na jesen.
- Nadamo se da ćemo biti gotovi sa snimanjem do leta i imati nešto za objavljivanje u septembru. Želimo da jedno objavljivanje imamo u septembru i da ubrzo posle toga imamo još jedno - izjavio je Mulen. Prema Mulenovim rečima, novi album, koji još nema zvaničan naziv, producira američki muzičar i kompozitor Brajan Barton, poznatiji kao Dejndžr Maus. To je izuzetno redak slučaj da U2 ne rade sa svojim uobičajenim krugom producenata, koji se smenjuju od albuma do albuma, a to su Brajan Ino, Danijel Lenua, Stiv Lilivajt i Flod.
Krajm prošle godine, pevač U2 Bono Voks je kao radni naziv spomenuo "10 Reasons To Exist" (Deset razloga za postojanje), ali je dodao da bend ima "barem još šest naslova" za njega. U2, vlasnici takvih bestseler albuma kao što su "The Joshua Tree" (1987), "Achtung Baby" (1991) i "All That You Can't Leave Behind" (2000), objavili su prethodno studijsko ostvarenje, "No Line On The Horizon" 2009. godine. Ovaj album nije bio tako dobro prodavan kao prethodni; na njemu nije bilo pravih hitova, ali je poslužio kao povod za svetsku turneju "360 stepeni" koja je postala najuspešnija u istoriji rok muzike.
Turneja "360 stepeni" zaradila je više od 736 miliona dolara i bacila na drugo mesto čuvenu "A Bigger Bang" turneju Roling Stonsa.
Inače, tokom intervjua sa irskom državnom televizijom, Lari Mulen je objasnio zašto se nedavno i on, kao njegovi drugovi iz benda Bono i Edž , okrenuo filmu i glumi.
- Proveo sam 30 godina sedeći iza nečega, gledajući u muške zadnjice. Uživam u tome, sjajno je to, ali bih pogledao u Bonoa, a naročito Edža otkako je otišao na Brodvej, i osetio bih se kao da ne gađam dovoljno visoko - rekao je Mulen, koji svira bubnjeve. Mulen je igrao u filmu "Man On A Train" uz Donalda Saterlenda.

Izvor: Beta

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: novi album u2

Pročitajte još

Najnovije vesti