Božidar Boki Milošević: Jedva čekam da ponovo zasviram

Božidar Boki Milošević: Jedva čekam da ponovo zasviram

Autor: | 21/06/2013

0

Virtuoz na klarinetu i magistar muzike Božidar Boki Milošević operisan je na Kardiovaskularnoj klinici „Dedinje“. Jedan od omiljenih muzičara naše javne scene operisao je zapušene krvne sudove. Poznati osamdesetjednogodišnjak podneo je dobro hiruršku intervenciju, ali je radi bržeg oporavka, na zahtev lekara, zadržan nekoliko dana u bolnici radi bržeg oporavka.
- Osećam se dobro. Operacija je prošla u najboljem redu i ja sam je dobro podneo. Odavno sam hteo da odem kući, ali lekari su mi „naredili“ da ostanem u bolnici da bih što više ležao. Nisam operisao srce, kako su neki mediji objavili. Na moju sreću, doktori su mi rekli da mi je srce dobro, skoro kao u mladića. Po izlasku iz bolnice moram malo da redukujem ishranu, ali jedva čekam da se vratim muzici i klarinetu. Svirka mi baš nedostaje - kaže za magazin „Hello!“ Božidar Boki Milošević.
Sve vreme uz supruga bila je lepša polovina popularnog klarinetiste Biljana. Njih dvoje su nedavno u društvu porodice proslavili sedam godina braka.
- Hvala Bogu, sve je u redu. Sjajno se osećam, jer kako drugačije kad pored sebe imam najhrabrijeg i najboljeg muškarca na svetu. On se polako oporavlja. Već je počeo da šeta i da se šali. Lekari su rekli da je sve odlično prošlo. Jedva čekamo da izađe iz bolnice, ali kada dođe kući, moraće malo na dijetu. Čvarci i slaninica privremeno će morati da budu izbačeni iz jelovnika, dok će se na njegovom meniju naći više povrća i čorbi. Kao čovek koji živi za muziku, Boki mi je rekao da mu klarinet mnogo nedostaje i da jedva čeka da ga ponovo zasvira, jer se tada oseća veoma živim. Drago mi je da je opšte stanje mog supruga veoma dobro - komentariše šarmantna supruga Bokija Miloševića.
Osim lepše polovine, uz muzičara bogate karijere sve vreme su bili i njegova deca i unuci, kako bi se brže oporavio.
- Drago mi je da se naš tata oporavlja, uskoro bi trebao da izađe iz bolnice. Jedva čekamo da ponovo svi budemo na okupu - kaže Ksenija Milošević, kćerka uspešnog klarinetiste koja se nedavno udala za svog dugogodišnjeg partnera, kompozitora Sašu Miloševića Mareta. Upravo na njihovoj svadbi, koja je bila upriličena na splavu „Vizantija“, Boki je bio najveseliji. Osim ostalih muzičara i pevača koji su prisustvovali Ksenijinom i Maretovom svadbenom veselju, svirkom na klarinetu goste je uveseljavao osamdesetjednogodišnji muzičar. Izgledao je odlično, bio je pun snage i ništa nije nagoveštavalo da će ubrzo završiti u bolnici. Na svu sreću, čuveni Boki je operaciju krvog suda podneo dobro, tako da će se zvuk njegovog klarineta ubrzo ponovo čuti.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin