Bora Đorđević: Nastup sa "Ribljom čorbom" na novosadskom Trgu slobode u novogodišnjoj noći

Bora Đorđević: Nastup sa "Ribljom čorbom" na novosadskom Trgu slobode u novogodišnjoj noći

Autor: | 12/12/2013

0

Novosađane će u noći između 31. decembra i 1.januara zabavljati bend "Riblja čorba", džez pevačica Lena Kovačević, potom Ana Štajdohar, umesto ranije najavljenog Sergeja Trifunovića, kao i novosadski sastav "Čika Joca i zmajevi".

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj izjavio je da će muzičari koji će nastupiti na Trgu slobode u Novogodišnjoj noći koštati dva miliona dinara.

Nije saopšteno kada počinje program na trgu ni tačna satnica, pa se pretpostavlja da će više reči o tome biti na narednoj konferenciji za novinare koju su organizatori danas najavili.

Inače, KCNS je ove godine dobio 19 miliona dinara za organizaciju božićno-novogodišnjih manifestacija, što je za pet miliona manje u odnosu na prošlu godinu.

"Riblja čorba" je ove godine već svirala u Novom Sadu i to 30. maja u maloj sali Spensa u sklopu turneje povodom 35 godina rada grupe i objavljivanja devetnaestog studijskog albuma "Uzbuna".

"Čika Joca i zmajevi" su novosadski sastav koji poslednje dve godine svira sa Ribljom čorbom. Kum ovom mladom bendu je upravo bio Bora Đorđević koji je kumovao i nazivu benda, našavši inspiraciju u Jovi Jovanoviću Zmaju. Prvi album snimili su 2011. godine.

Lena Kovačević je diplomirala džez pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu i sem džez muzike, izvodi i obrade srpskih tradicionalnih pesama. Snimala je i učestvovala u mnogim projektima muzičara sa svih strana sveta.

Ana Štajdohar je pop pevačica koja je slavu stekla u emisiji "Veče kod Ivana Ivanovića".

Izvor: 021.rs

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: riblja čorba