Kuvanje: Ragu od oslića

Kuvanje: Ragu od oslića

Autor: | 01/08/2012

0

Sočan obrok, vrlo jednostavan za pripremu
Sastojci za dve osobe:
- 500 g oslića
- glavica crnog luka
- 250 g sveže paprike
- 200 g paradajz-pirea
- prstohvat šafrana
- so
- suvi biljni začin
- jedan limun
- maslinovo ulje

Prilog:
krompir pire

Oslić očistite i isecite na komade, začinite solju i suvim biljnim začinom i ispržite na ulju. Crni luk sitno iseckajte, kao i papriku. Potom, ispržite crni luk, dodajte papriku, sve propržite, pa nalijte paradajz-pireom, posolite i dodajte šafran.
U nauljenu vatrostalnu posudu naređajte komade oslića iprelijte ih sosom. Preko jela poređajte kolutove limuna, pa pecite na 200 stepeni oko pola sata.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: limun luk sos