Preminuo glumac Hari Keri Džunior

Preminuo glumac Hari Keri Džunior

Autor: | 30/12/2012

0


Američki glumac Hari Keri Džunior koji je igrao u mnogim vesternima, poput "Tri kuma" i "Karavan hrabrih", umro je u 91. godini. Kako prenosi AP, Keri je umro u staračkom domu u Santa Barbari, u Kaliforniji. Rođen u glumačkoj porodici, njegova karijera na filmu trajala je više od 50 godina, a posebno će ostati upamćen po ulogama kauboja u klasicima legendarnog reditelja Džona Forda - "Nosila je žutu traku", "Duga siva linija" i "Tragači". Zapažena su i njegova kasnija pojavljivanja u filmovima "Gremlini" i "Povratak u budućnost 3".
Iako nikad nije postao zvezda poput svog dugogodišnjeg prijatelja i partnera u mnogim filmovima Džona Vejna, Kerijev dečački izgled i spretnost sa konjima - umeo je da stoji na dva konja u galopu, obezbedili su mu brojne uloge u Fordovim vesternima.
- Moj život je bio život karakternog glumca. Radio sam sa velikim i ne tako velikim umetnicima, ali što je najvažnije radio sam sa ljudima koji su voleli svoj posao, a i mene - napisao je Keri u svojim memoarima "Društvo heroja: Moj život kao glumac deoničarske kompanije Džona Forda" (Company of Heroes: My Life as an Actor in the John Ford Stock Company).

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: americki glumac