Merima Njegomir: Nove pesme za jubilej

Merima Njegomir: Nove pesme za jubilej

Autor: | 10/10/2011

0

Pevačica narodne muzike Merima Njegomir održaće 21. marta solistički koncert u Sava centru povodom četiri decenije umetničkog rada, a u godini jubileja svoje obožavaoce obradovaće i novim studijskim albumom. Većinski autor novih pesama biće Milutin Popović Zahar, koji je za nju komponovao jednu od najlepših pesama „Ivanova korita“.
- Sa Zaharom sarađujem od početka karijere, a prvi veliki uspeh ostvarila sam upravo sa njegovim pesama tokom osamdesetih godina na Ilidži. Već nekoliko godina čekam da mi komponuje nove pesme, i to je razlog zašto dugo nisam objavila album. Trenutno sam u studiju i moram da kažem da su pesme sjajne. Zahar je pun ideja, izuzetno kreativan, a ja ću se potruditi da dam svoj maksimum. Što se jubileja u Sava centru tiče, to će verovatno biti moj poslednji veliki koncert, jer ne planiram više slične nastupe.
Merima Njegomir je pevačku karijeru započela 1972. godine, a prva pesma koju je otpevala bila je „Moj dilbere kud se šećeš„. Povodom jubileja, slavna pevačica objaviće i disk sa sevdalinkama.

Izvor i foto: Novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti