Marko Rokvić: Crkveni hor na našem venčanju zvučao je kao da anđeli pevaju

Marko Rokvić: Crkveni hor na našem venčanju zvučao je kao da anđeli pevaju

Autor: | 19/10/2016

0

Kada se dve srodne duše pronađu, kao što su Marko Rokvić i njegova supruga Sara, onda je želja da višestruko slave svoju ljubav neizmerna. Poznati pevač i atraktivna autorka bloga "Momster" posle prošlogodišnjeg građanskog venčanja odlučili su da sudbonosno "da" izgovore i pred Bogom u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla na Topčideru. Posle svečanog čina usledilo je veliko svadbeno veselje sa više od tri stotine zvanica u beogradskom hotelu "Prestiž", gde su okupili sve drage ljude. Uz njih je bio i njihov jedanaestomesečni sin Despot, kao i svi članovi porodice. Specijalno tim povodom iz Los Anđelesa doputovali su Nikola Rokvić i Bojana Barović sa kćerkom Leonom, a iz Kanade je stigao i Markov najstariji brat Dario sa svojom porodicom, suprugom i dvoje dece.

Veseli mladenci nisu se opterećivali tradicionalnim običajima, već im je bilo najvažnije da zvanicama prirede provod za pamćenje u čemu su, sudeći po čestitkama, uspeli. Pripreme za prvu svadbu bile su kratke i intenzivne, i na kraju je sve ispalo po meri srećnog para - od dekoracije do svadbene torte i atmosfere na slavlju. Posebnu draž čitavom događaju dalo je iznenađenje koje su im priredili prijatelji i članovi porodice koji su pripremili kratak film u kome su se smenjivale fotografije mlade i mladoženje i njihovog sina.

Koliko su trajale pripreme za venčanje?

- Oko dva meseca, možda malo više. S obzirom na to da smo sve organizovali u hodu, jer beba traži svoje i samim tim moramo da se prilagođavamo njoj, a ne ona nama, sve je išlo sporije. Međutim, najvažnije je da smo zadovoljni krajnjim ishodom.

Smatrate li da je crkveno venčanje godinu dana posle građanskog bilo odličan izbor?

- Jeste. Ništa nije lepše nego opet proživljavati "naš dan", ali ovog puta sa još većim brojem prijatelja, rodbine, kolega i dragih ljudi.

Jeste li ovog puta bili opušteniji nego prošle godine ili ste, uprkos iskustvu, imali tremu?

- Ni prošle godine, a ni ove nismo imali tremu, već samo onaj lep osećaj u stomaku i osmeh na licu.

Kakve su vas emocije obuzele tokom venčanja?

- Uživali smo u činu venčanja, u suncu koje je sijalo tog dana, licima naših najbližih i glasovima fenomenalnog crkvenog hora koji su zvučali kao da anđeli pevaju.

Zbog čega ste odlučili da se venčate u crkvi Svetog Petra i Pavla na Topčideru?

- Zato što je to mala i lepa crkva koja je podignuta 1834. godine. To je jedna od najstarijih sačuvanih beogradskih crkava, ako ne i najstarija, iz perioda obnovljene Srbije i samim tim je važan spomenik kulture. Nekako je posebna.

Kako se Despot ponašao tokom ceremonije?

- Despot je bio malo uznemiren, i pokoja suza bila je tu, cela ta atmosfera za njega je bila nova i zbunjujuća. Prvi put je bio u društvu tako velikog broja ljudi, nepoznatih glasova, trubača, komešanja. Ali posle se umirio, oraspoložio, slikao, i bio stari "smeško" kao što je uvek.

Jeste li ispoštovali neke od tradicionalnih običaja?

- Nismo se nešto preterano opterećivali time, pažnju smo više posvetili nekim drugim stvarima za koje smo smatrali da su bitne. A to je da naši dragi gosti uživaju.

U kojim poslovima oko organizacije ste najviše uživali, a koji su vam možda teško pali?

- Neke poslove smo podelili, a u nekima smo učestvovali zajedno. Na primer, što se tiče glavnih, ja sam bio zadužen za muziku, Sara za dekoraciju, a oboje za izbor hrane. Uživali smo u svemu tome, zaista.

Koliko su vam članovi porodica pomogli?

- Pomagali su nam dosta svojim sugestijama i predlozima, koji su nam dosta značili.

Koliko gostiju ste imali i jeste li uspeli da okupite sve ljude sa kojima ste želeli da podelite vašu sreću?

- Bilo je oko trista dvadeset gostiju, najboljih gostiju, sa kojima smo više nego uživali. Žao nam je što je nekoliko dragih gostiju bilo sprečeno da dođe, ali biće još prilike za zajedničko slavlje.

Uz koju pesmu ste odigrali prvi bračni ples?

- Uz pesmu mog dragog kolege Saše Matića "Anđeo čuvar", koju sam pevao za vreme plesa. Veliki broj gostiju nam je rekao da im je to bio najlepši deo. Žao mi je što sam mnoge dame rasplakao, ali, ako ništa drugo, bar su suze bile izazvane lepim emocijama.

Sara je imala dve divne venčanice, ko joj je pomogao u izboru stajlinga?

- Hvala na komplimentu. Za njenu predivnu venčanicu i izgled uopšte bila je zadužena njena draga prijateljica, naša poznata dizajnerka Tijana Žunić, čije haljine Sara često nosi i već niz godina prati i voli ono što ona radi. Druga prelepa haljina bila joj je posebno draga jer ju je dobila od majke.

Koliko je Sara uticala na izbor vašeg odela?

- Svoj izgled prepustio sam dugogodišnjem prijatelju, kreatoru Saši Vidiću, koji svoj posao radi odlično.

Koliko vam znači što je i vaš najstariji brat došao na svadbeno veselje?

- Ne mogu to rečima da opišem. Dariov dolazak uvek nas obraduje, a ovaj nas je pogotovo razveselio jer je došao sa celom porodicom, suprugom i sinovima, odnosno sa moja dva bratanca koji su fenomenalni mali ljudi. Presrećan sam što je i Despot upoznao svoju braću.

Ko je bio zadužen za muzički program tokom veselja?

- Nezamenljivi orkestar Ace Sofronijevića i moja draga koleginica Vanja Mijatović.

Među gostima je bilo mnogo pevača, koliko su oni bili zaslužni za odličnu atmosferu?

- Želim i ovom prilikom da zahvalim Ani Bekuti, Breni, Cakani, Aleksandri Prijović, Saši Matiću koji su atmosferu doveli do usijanja.

Da li je Despot bio i na svadbenom veselju?

- Vrlo kratko, na samom početku, ipak velika gužva i preglasna muzika nisu za njegovu glavicu od jedanaest meseci.

Da li vam je najemotivniji trenutak bio kada su se na video-bimu smenjivale vaše arhivske fotografije kao i slike vašeg sina?

- Naravno. To je bilo iznenađenje za nas od Nikole, Bojane i našeg drugara Blaže. Nije nam jasno kako su uspeli da sakriju od nas čitavu pripremu, ali im je pošlo za rukom, i baš su nas iznenadili i obradovali.

Nedavno ste snimili numeru "Sara", jeste li je izveli na venčanju?

- Naravno da jesam. Ceo taj dan bio je posvećen njoj. Pesma je samo delić. Mnogo mi je drago što ljudi odlično reaguju na pesmu "Sara".

Uskoro ćete objaviti singl sa grupom THC, hoće li se publika iznenaditi onim što će imati priliku da vidi?

- Biće to nešto sasvim novo od mene. Mnogo se radujem toj pesmi jer mislim da smo moji drugari Borko i Stefan iz grupe THC i ja uradili odličan posao i da će pesma biti slušana. Za nekoliko dana trebalo bi da počne i snimanje spota za tu numeru.

Uskoro vaš sin puni godinu dana, planirate li da organizujete slavlje i tim povodom i da li vam je brzo prošlo vreme otkad ste roditelji?

- Od dana od kada se Despot rodio svaki dan proleti neverovatnom brzinom. Svaki novi dan je sve lepši, a količina ljubavi prema našem malom biću je nemerljiva. Planiramo da njegov prvi rođendan obeležimo na lep način, sa porodicom i odabranim prijateljima, a Sara već sprema jesenju dekoraciju za taj dan.

Koliko se vaš i Sarin odnos promenio otkako ste se venčali i dobili sina?
- Odnos se samo više učvrstio i dobio neke nove boje i dimenzije. Od kada su Sara, a posle i Despot ušli u moj život, meni svakog dana sija sunce.

Kakvi su vam planovi i želje za budućnost?
- Planova ima mnogo. Da provodimo više vremena zajedno, da uživamo uz večere sa prijateljima u kućnoj atmosferi, da odemo u Japan, da otkrivamo novi svet uz našeg sina, da radimo na novim poslovnim projektima, ja u mojoj muzici i novim pesmama, Sara u svojoj struci - prevodilačkom radu i na svom blogu "Momsters", koji je posvećen svim majkama. Ukratko, da dajemo šansu svakom danu da bude najbolji.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Privatna arhiva
Tagovi: Marko Rokvić