Bata je ponovo pored svoje Lule, a slika na belom mermeru rasplakala prisutne na groblju u Koraćici FOTO

Bata je ponovo pored svoje Lule, a slika na belom mermeru rasplakala prisutne na groblju u Koraćici FOTO

Autor: | 30/04/2024

0

Velimir Bata Živojinović, koji je 2016. godine sahranjen u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, danas je premešten u njegovu rodnu Koraćicu.

Mirko Tabašević

 

Tako je, posle dužeg vremena, ispunjena želja porodice da velikan našeg glumišta počiva pored supruge Julijane Lule Živojinović.

Pročitajte: Porodica odlučila - Posmrtni ostaci Bate Živojinovića biće premešteni iz Aleje zaslužnih građana

Grob bračnog para Živojinović, koji je u dobru i zlu zajedno proveo šest decenija, biće u porti Crkve Svete Trojice u Koraćici, koju su oboje rado posećivali.

Opelo je služio vladika Jovan Šumadijski, koji je poručio:

- Molite se Bogu za naše pokojnike, jer samo tako ih ne prepuštamo zaboravu. Jedan od najvećih grehova je zaborav. Pred Bogom niko nije mrtav i svi su živi. U molitvi osećamo kao da razgovaramo s njima.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Za mene, koji nisam prisustvovao očevoj sahrani, ovo je posebno emotivan trenutak. Najvažnije nam je što će naši roditelji zajedno biti i u večnosti - poručio je Miljko Živojinović, koji je opelu prisustvovao sa ćerkom i sinom.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Njegova sestra Jelena, koja živi na Kubi, zbog profesionalnih obaveza nije mogla da doputuje u Koraćicu.

Poštu su, uz članove porodice, odali Ivica Dačić, Radoslav Zelenović, Miša Dragičević...

Antonio Ahel/ATAImages

 

Dozvolu za premeštanje tela Bate Živojinovića porodica je dobila još 2020, kada je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić potpisao saglasnost za ekshumaciju.

"Porodica Velimira Bate Živojinovića izrazila je želju da se ekshumiraju posmrtni ostaci našeg legendarnog glumca, sahranjenog u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju 2016. godine, i prenesu u portu Crkve Svete Trojice u Koraćici, Batinom rodnom mestu, za koje je, i pored sveta koji je obišao i koji mu se divio, bio i ostao izuzetno vezan.

Grad Beograd poštuje volju porodice velikana jugoslovenskog i srpskog filma,"  navodi se u saopštenju koje je gradonačelnik izdao 2020. godine.

Antonio Ahel/ATA Images

 

 

Komentari (0)

Loading
HELLOMAGAZIN.RS Antonio Ahel/ATAImages

Pročitajte još

Najnovije vesti